Koštano-mišićni sustav i vezivno tkivo

Moderne blagodati koje su nam olakšale svakodnevicu dovele su nas do premalo kretanja i izazvale mnogobrojne tegobe povezane s koštano-mišićnim sustavom i vezivnim tkivom.

Autoimune bolesti

Ukoliko je organizam pun raznih opterećenja postoji mogućnost da imunitet neće biti u stanju detektirati na koji se problemom treba prvo fokusirati što može dovesti do situacije gdje se imunitet okreće prema vlastitom tijelu (1). Autoimune bolesti su bolesti kod kojih imunološki sustav napada dijelove tijela u svojevrsnom činu samouništenja (1). Jedna od takvih bolesti je reumatoidni artritis. Ispravna BICOM analiza i otkrivanje uzroka opterećenja te uklanjanje istih može ponovno tijelo dovesti u balans i normalno funkcioniranje.

 

Artritis

Artritis je upalna bolest koja najčešće zahvaća zglobove (2). Uzrok tome je zatrovanost tijela, loše prehrambene navike ili opterećenje teškim metalima koje ste cijeli život prikupljali (2). Zglobovi su jedan od depoa otrova (3). BICOM tretmanom detoksiciramo tijelo te djelujemo na imunološki sustav organizma i dajemo mu uputu da promijeni informacije koje šalje kroz organizam. Ciljano vraćamo organizam u ravnotežu.

Osteoporoza

Osteoporoza je poremećaj skeleta kojeg karakterizira smanjena čvrstoća koštanog tkiva (5). Posljedično su kosti podložne lomljenju čak i prilikom manje traume. BICOM analiza će pokazati što je dovelo do mineralno vitaminskog disbalansa koji je izazvao ovo stanje dok će tretmani, uz pravilnu prehranu i kretanje iscijeliti tijelo.

 

Utjecaj emocija na koštano-mišićni sustav

Naše emocije reflektiraju se na kralježnicu. Emocija izaziva spazam mišića pa je kralježnica u neprirodnom položaju što može dovesti do boli (4). Ako određena negativna emocija traje duže može doći do iskrivljenja kralježnice te do pritiska na krvne žile i živce što posljedično dovodi do ukočenosti i slabijeg protoka krvi kroz to područje (4).
Najčešće tegobe današnjeg doba su bol u donjem dijelu leđa i cervikalni sindrom.

PRIMJER VEZE IZMEĐU TEGOBA VRATNE KRALJEŽNICE I EMOCIJA

Vratna kralježnica Mogući uzrok
C1 Strah. Bježanje od života.
C2 Neodlučnost. Gnjev i krivnja.
C3 Prihvaćati krivnju drugih.
C4 Krivnja. Potisnuta ljutnja. Ogorčenost. Neizraženi osjećaji.
C5 Strah od ismijavanja i sramoćenja. Strah od izražavanja. Preopterećenost.
C6 Teret. Preopterećenje. Pokušaj mijenjanja drugih. Otpori.
C7 Zbunjenost. Ljutnja. Osjećati se bespomoćno.
reference

Pretplati se na newsletter

USPJEŠNO STE SE PRETPLATILI